Kezdetben "csak" lakberendeztünk. Ennek már több, mint 10 éve. Aztán blogban kezdtük megosztani tapasztalatainkat. Ez lett a Térkultúra. A kettő egymással párhuzamosan, egymást táplálva fejlődött, egyre duzzadt a tudásanyag, a megosztanivaló, szélesedett a látókörünk és ezzel együtt a munkánkat követők tábora. A projekt oldal állandó team-mé (Térkultúra Design Team), a blog pedig szakmabeliek és laikusok népszerű információforrásává nőtte ki magát.

A blogon bemutatott, megvalósult projektjeinkhez kapcsolódó  sok-sok olvasói visszajelzés és kérdés  rávilágított arra, hogy egyrészt a lakberendező képzéseken megszerezhető tudás és a gyakorlatban felmerülő problémák között elég nagy szakadék tátong, másrészt milyen nagy igény merül fel az érdeklődő/építkező laikusok oldaláról a konkrét, gyakorlatias tudnivalók iránt. Így pattant ki fejünkből az ötlet, hogy lehetőséget biztosítsunk a lakberendezés iránt érdeklődőknek, és a saját környezetükre igényes, de otthonuk kialakításához lakberendező szakembert fogadni nem szándékozó építkezőknek, hogy hozzáférhessenek egy olyan, a praktikumon alapuló tudásanyaghoz, amelynek segítségével maguk is bátran nekifoghatnak a tervezéshez.

De nem akartunk egy nyolcadik lakberendező suli lenni... Mást akartunk. Valami olyat, amilyen eddig még nem volt, olyat, ami 100%-ig a mai igényekhez alkalmazkodik, azaz felhasználóbarát, időtakarékos és személyre szabható. Mert tudjuk, hogy a mai a ember - a rendelkezésére álló idő és anyagi források felhasználását illetően - tudatos, és ma már senki nem akar olyanért fizetni, amire nincs szüksége.

Így formálódott a Tértanoda oktatási struktúrája és alakult ki az a modulokra épülő rendszer, amelyet most, itt a honlapon megtalálsz.

A modulok köre egyre bővül, hogy végül lefedje az enteriőrtervezés kapcsán felmerülő összes témát.  Célunk, hogy idővel az is megtalálja nálunk a számítását, aki a jövőben hivatásszerűen szeretne lakberendezéssel foglalkozni és akkreditált képzést keres.

     

Iskolánk oktatója Nikoletti Petra a Térkultúra blog alapítója és szerkesztője, napjaink egyik legnépszerűbb lakberendezője, 10 éve foglalkozik lakások, házak, irodák és vendéglátóegységek belsőépítészeti tervezésével. Állandó szakértője lakberendezési magazinoknak, rádiós és televíziós műsoroknak. Munkáit folyamatosan publikálja: találkozhattunk már vele - a teljesség igénye nélkül - a TV2, a Viasat csatornákon, a Juventus és Rise FM rádiókban, a Lakáskultúra, az Otthon, a Polgári Otthon, az Octogon, a Mi Otthonunk, az Otthonok és Kertek, a Nők Lapja, a Nők Lapja Enteriőr, az InStyle, valamint a 31 országban megjelenő Ikea Family magazin hasábjain.  

Nikoletti Petra és a TK Design Team munkáival a cég weboldalán ismerkedhetsz meg: REFERENCIÁK

Hosszútávú terveiben a Tértanoda mint szellemi műhely szerepel, egy enteriőrtervező hotspot, ahol a tanulni vágyók mindig találnak valami izgalmas eseményt, műhelyfoglalkozást, amivel bővíthetik addig megszerzett tudásukat vagy csak elvegyülhetnek hasonszőrűek társaságában és építhetik szakmai és baráti kapcsolataikat.

...

GYERE, NÉZZ KÖRÜL NÁLUNK, ISMERKEDJ MEG VELÜNK ÉS CSATLAKOZZ HOZZÁNK! 

...